Monday, December 19, 2011

ka alif wen kawen

macam sangat important ja tips neh. so korang gi la jenjalan blog neh. blog neh pon pakwe aku yg suh tgk.. kalo tak stil tatau..

http://setelkahwin.com/blog/20-tips-jimat-untuk-kurangkan-bajet-perkahwinan/

1. Buat majlis yang ala kadar jer

2. Mintak tolong sedara mara dan orang2 kampung

3. Jgn jemput SEMUA org yg korang kenal

4. Tak yah membazir untuk bersalin banyak2 baju

5. Elakkan buat masa cuti skolah (kalu bulehla, yer)

6. Barang hantaran tak perlu byk2

7. Beli belah masa tgh sale

8. Pilih pakej perkahwinan

9. Jgn berhabis untuk beli brg kemas

10. Duit hantaran kenalah berpada2

11. Cuba buat sendiri apa yang buleh korang buat

12. Buat majlis sanding on the same day as akad nikah

13. Kalu tak cukup bajet, tak yah la nak berhabis untuk wedding entertainment

14. Majlis kenduri kahwin

15. Pinjam baju nikah/sanding

16. Elakkan dari tempah baju kawin yang baru

17. Postpone honeymoon

18. Design sendiri kad jemputan

19. Buat senarai semak atau checklist siap2

20. Pilih pakej fotografi yang sesuai

sila ke page berkenaan untuk tau yg lebih lanjut. entri sterusnya aku akan bagi pendapat aku serba sedikit. hahhaha..

p/s: tingin nak kawen sangat neh..

2 comments:

  1. y nak elakkan buat tyme cuti sekolah?

    ReplyDelete
  2. elakkan time cuti sekolah.. sbb bole kurgkan bajet nyeh. nnti tade la og balik bercuti kat kampung mari join skali kenduri ko.

    ReplyDelete